De Orkaan Doorstaan

Hoe blijf jij als ondernemer op de been als het zakelijk slecht gaat?

(Dreigend) failissement – blijf je op de been?

2012 en 2013. Niet mijn beste jaren.

Destijds 48 jaar en al 18 jaar zelfstandig ondernemer. Mijn bedrijf bestond uit 4 man personeel. Privé lag ik na 29 jaar in echtscheiding met de moeder van mijn kinderen. Alles kwam tegelijk: huis verkopen, verhuizen en mijn bedrijf failliet laten verklaren.
Leegte. Burn-out. Doelloos. Het even allemaal niet meer weten.

Maar na regen komt zonneschijn. Het is echt zo. Diepe dalen om weer hoge pieken te bereiken. Deuren moeten sluiten om nieuwe deuren te openen. Enzovoorts. Clichés. Maar wel waar. Voor mij in ieder geval.

Laat mijn ervaringen je helpen!

Misschien gaat het op dit moment met jouw bedrijf slecht, wellicht zo slecht dat een faillissement in de buurt lijkt. Dan zit je middenin in een orkaan. Een orkaan van ‘dingen moeten’, maar ook een orkaan van emoties. Hoe ga je die orkaan doorstaan….?

Laat mijn ervaringen je helpen, hoe jouw situatie er nú ook uitziet! Ik bied jou ruimte voor het uitspreken van je zorgen, het ondervinden van emotionele steun, het vinden van kracht én aanknopingspunten in jezelf om je bedrijf uit het dal te trekken, of te komen tot de beslissing dat loslaten voor jou het beste is…. Welke kant het ook opgaat, ik help je graag.

Niet met strategische businessplannen, hands-on hulp in je bedrijf of met het verkrijgen van financiering. Maar met het op een rijtje zetten van wat je eigenlijk zelf al weet. Een helder hoofd krijgen, waardoor het maken van vaak moeilijke of zelfs pijnlijke keuzes mogelijk wordt. En daarbij zelf op de been blijven.

Delen met – en steun vragen aan – naaste familie of vrienden, vond ik in die periode in 2012 en 2013 erg moeilijk. Het voelde meestal niet goed.

Vooral ook omdat deze fase niet in een paar weken is opgelost en je niet steeds bij familie en vrienden wilt aankloppen. Je hebt voor een langere periode behoefte aan een klankbord.

Iemand die niet emotioneel betrokken is. Iemand die niet veroordeelt. Die je de waarheid zegt waar nodig. En die de ruimte biedt om je emoties kwijt te kunnen.

Laat mijn ervaringen je helpen!

In 1985 heb ik in Overveen mijn CIOS opleiding tot sportleider afgerond. Na 2,5 jaar droog brood eten (met turnlessen geven kun je niet veel verdienen) besloten een commerciële functie te accepteren. Drie banen en diverse communicatie- en marketing opleidingen, cursussen en workshops later, ben ik in 1995 gestart als zelfstandig ondernemer met een marketing communicatie bureau. In de beste dagen 11 man personeel.

In 2000 verder gegaan met het op de markt brengen van software om websites mee te bouwen. In de beste dagen 8 man personeel. Dit bedrijf tot het faillissement in 2013 gerund.

Vervolgens enkele jaren weer gewoon in loondienst. En nu met Katrín in Azië, onze dromen aan het volgen.

Met alle rust die de laatste jaren hebben gebracht, ervaar ik nu de drive om ondernemers te helpen die in dezelfde fase verkeren als waar ik zelf in heb gezeten.

Laat mijn ervaringen je helpen!

Ik nodig je uit om kennis te maken. Skype, Whatsapp of Zoom zijn daarbij een prima middel. Vertel me wat je bezig houdt. dan kan ik aangeven wat ik voor je kan betekenen. En, super belangrijk, kunnen we samen vaststellen of het klikt!

Als je na de kennismaking verder contact wilt kun je via Sparringpartners.online een strippenkaart aanschaffen. En plannen we meteen het volgende gesprek in.

Je bepaalt zelf wanneer je een strip opneemt, je hebt dus zelf controle over je kosten. Wel zo fijn.

 

Laten we via Whatsapp, Skype of Zoom vrijblijvend kennis maken!

Twijfel niet, mail mij op roy@droomdurfdoe.nl en laat mij via Whatsapp, Skype of Zoom vrijblijvend contact met je opnemen. Dan praten we verder.

Ik kijk er naar uit!

Roy Schuuring

 

 

Missie

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!