'De Juf die geen Juf is'

Het boek: De Juf die geen Juf is

Eindelijk is het zo ver, een lang gekoesterde droom komt uit! De verhalen van jongeren die in mijn hart leven gaan het licht zien in het boek: ‘De Juf die geen Juf is’. 

In januari 2020 ben ik gestart met bloggen op het blogplatform ‘Blogzinnig’ van Marije van den Bovenkamp. Eindelijk durfde ik de verhalen te schrijven en te delen. Vele mooie ontroerende en lieve reacties heb ik mogen ontvangen via mail en social media. Het is duidelijk dat mijn blogs veel losmaken. Misschien was jij één van hen? Of informeerde jij naar een boek van de Juf die geen Juf is? Bij deze bedankt voor de stimulans!

Verborgen verhalen uit de samenleving

Het boek ‘De Juf die geen Juf is’ bestaat uit een greep van de vele verhalen van jongeren en gezinnen die ik heb mogen begeleiden in het onderwijs en in de jeugdhulpverlening. Het zijn de verborgen verhalen achter de voordeuren van onze samenleving. Het zijn verhalen vanuit de ziel over het dagelijks leven. Het zijn de verhalen achter het gedrag, wanneer we bereid zijn om zonder oordeel te luisteren en verder te kijken.

Verhalen die inspireren en ontroeren

Het beschrijft de worstelingen in het leven, niet alleen die van de jongere, maar ook die van de betrokken docent, ouder, de hulpverlener of die van mijzelf.
Je leest hoe goede intenties verkeerd kunnen uitpakken of hoe slechts één verkeerde keuze impact heeft op de levens van velen.
Het zijn ontroerende, schrijnende, inspirerende en soms grappige verhalen. Situaties die de kern raken van wie wij zijn. Het zijn verhalen van jou, van mij of die van de buren.

Geschreven vanuit het hart

Met het delen van de verhalen hoop ik anderen te inspireren om met meer compassie naar zichzelf en naar de ander te kijken. Iedereen heeft zijn of haar verhaal, oordelen is zo eenvoudig… Oprechte nieuwsgierigheid en jezelf verplaatsen in de ander, zonder oordeel, is een stap richting een mooie en compassievolle wereld voor iedereen!

Als je van iedereen de situatie of het verleden ziet, zou je minder snel oordelen. 

Verhalenbundel en studieboek inéén

Naast de blogs die online verschenen, omvat het boek niet eerder gepubliceerde verhalen. Er is ook een hoofdstuk gewijd aan de methodiek en werkwijze van ‘De Juf die geen Juf is’.
Dit boek geeft handvatten hoe een gesprek aan te gaan, hoe de verbinding te leggen met jongeren in het bijzonder en met de mens in het algemeen. Het is een verhalenbundel en een studieboek inéén.
 

Wil je zeker zijn van jouw exemplaar?

* Onderwijs en Jeugdzorg

Het boek ‘de Juf die geen Juf is’ is ook een perfect geschenk voor iedereen die werkzaam is in de jeugdzorg of in het onderwijs. Neem voor (zakelijke) bestellingen vanaf 10 stuks contact met ons op via info@droomdurfdoe.nl.

Blogs van ‘De Juf die geen Juf is’

De namen van de jongeren zijn, vanwege privacy redenen voor de jongere zelf, de ouder of de school, gehusseld of gefingeerd. Elk verhaal is geschreven vanuit het hart en met respect voor alle betrokkenen, indien anders wordt ervaren is dat nadrukkelijk niet de intentie.

“Juf, ik ga pas terug wanneer ik een stem heb”

“Juf, ik ga pas terug wanneer ik een stem heb”

Sagal is een jong meisje wanneer zij vlucht met haar familie uit Soedan. In de begeleiding op school, verteld zij haar verhaal over Soedan en over het leven in Nederland. Lang leve Artikel 28 van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind. Sagal mag naar school, samen met haar zusje. Sagal is 17 wanneer ik haar spreek en daarmee lopen haar rechten af. Zij heeft in de vijf jaar dat ze in Nederland is zes scholen bezocht, los van de lessen in de verschillende AZC’s. Ze heeft op elf locaties door het hele land gewoond, toegewezen door de staat. Ze heeft afscheid genomen, vele malen. Nederland bestaat voor haar uit afscheid nemen van dat wat haar lief is, dat wat ze opbouwt en altijd weer moet achterlaten. Ze droomt over teruggaan naar Soedan wanneer ze een stem heeft en kan strijden voor vrouwenrechten om zo de vrouwenbesnijdenis een halt toe te roepen.

Lees meer
3 generaties in 30 jaar

3 generaties in 30 jaar

Precious is een jong meisje. Ze kijkt nors, ze heeft er duidelijk geen zin in. Niemand krijgt hoogte van haar, het is onduidelijk wat er achter haar diepdonkerbruine ogen schuilgaat. Er wordt getwijfeld of ze ‘het’ misschien allemaal niet snapt op school of ze cognitief misschien wat beperkt is. Precious is moeilijk te bereiken, ze is stil en zwijgzaam, maar ze is er. In de begeleiding op school, door de Juf die geen Juf is, wordt het verhaal van Precious steeds duidelijker en daarmee leert Precious stap voor stap te leven met haar geheim.

Lees meer
We gaan een leraren-risicolijst maken

We gaan een leraren-risicolijst maken

Rob zit voor mij, hij is net 14. Dit is zijn zesde school. Er zijn diagnoses en etiketjes naast preken, standjes, schorsen, strafwerk, beloningen, nablijven… Vele strenge woorden heeft hij gehoord, behandelingen en therapieën ondergaan en met de medicatie is hij inmiddels gestopt. De boodschap die hij stiekem krijgt is dat hij niet oké is, niet goed genoeg.

Goed genoeg voor wat? Ons systeem? De wereld? Het bestaan? Ik weiger. Hij is er en mag er zijn. We gaan op zoek naar dat wat wel voor hem werkt. Het begint bij weer in zichzelf geloven en zien dat er in hem geloofd wordt. De motor weer aan krijgen.

Lees meer

Een greep uit de vele reacties op de blogs…

Droom Durf Doe - Juf die geen Juf is reacties social media
Droom Durf Doe - De Juf die geen Juf is knipsels reacties op blogs
Contact

Wij zijn via het contactformulier en e-mail te bereiken.

Katrin@droomdurfdoe.nl
Roy@droomdurfdoe.nl
info@droomdurfdoe.nl

Missie

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!