Inspiratie

Foto’s, filmpjes, boeken en documenten die wij mooi en inspirerend vinden.

Wat inspireert jou? Laat het ons weten via info@droomdurfdoe.nl en wie weet nemen wij jouw bijdrage ook hier op.

Then why worry?

Inspirerende gedachte van Gaur Gopal Das. Op een zeer amusante wijze legt hij zijn model ‘Then why worry’ uit. Een model dat je leven – als je het in je leven tot uitvoering kunt brengen – een stuk meer ontspannen maakt. Het komt sterk overeen met het non-dualisme. Hoe moeilijk het soms ook kan zijn, wij geloven er in dat humor je helpt om verder te komen!

Wij hebben voor dit filmpje een t-shirt gemaakt met een QR code. Als je de QR code op het t-shirt scant met je mobiele telefoon, ga je direct naar het filmpje van Gaur Gopal Das. Het t-shirt is verkrijgbaar op Spreadshirt voor zowel dames als heren. Daarnaast kun je de QR code ook op allerlei accesoires laten drukken, zoals mokken, tassen, telefoonhoesjes en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie!

DE JUF DIE GEEN JUF IS – KATRÍN GUDMUNDSSON

Het boek ‘De juf die geen juf is’ bestaat uit een greep van de vele verhalen van jongeren en gezinnen die Katrín heeft mogen begeleiden in het onderwijs en in de jeugdhulpverlening. Het zijn de verborgen verhalen achter de voordeuren van onze samenleving. Het zijn verhalen vanuit de ziel over het dagelijks leven. Het zijn de verhalen achter het gedrag, wanneer we bereid zijn om zonder oordeel te luisteren en verder te kijken.

Het beschrijft de worstelingen in het leven, niet alleen die van de jongere, maar ook van de betrokken docent, ouder, de hulpverlener of die van mijzelf. Je leest hoe goede intenties verkeerd kunnen uitpakken of hoe slechts één verkeerde keuze impact heeft op de levens van velen.
Het zijn ontroerende, schrijnende, inspirerende en soms grappige verhalen. Situaties die de kern raken van wie wij zijn. Het zijn verhalen van jou, van mij of die van de buren.

Met het delen van de verhalen hoopt Katrín anderen te inspireren om met meer compassie naar zichzelf en naar de ander te kijken. Iedereen heeft zijn of haar verhaal, oordelen is zo eenvoudig… Oprechte nieuwsgierigheid en jezelf verplaatsen in de ander, zonder oordeel, is een stap richting een mooie en compassie-volle wereld voor iedereen!

Naast de blogs die online verschenen, omvat het boek niet eerder gepubliceerde verhalen. Er is ook een hoofdstuk gewijd aan de werkwijze van ‘de juf die geen juf is’.
Dit boek geeft handvatten hoe een gesprek aan te gaan, hoe de verbinding te leggen met jongeren in het bijzonder en met de mens in het algemeen.

DE ALCHEMIST – PAULO COELHO

“De ziel van de wereld wordt gevoed door het geluk der mensen.”

De Alchemist is een prachtig inspirerend verhaal over een schaapherder die de wereld gaat bereizen. Hij droomt over een verborgen schat en ontdekt de wereld.
“Waar je hart is, is ook je schat.”

Het leest als een sprookje en het neemt je mee op reis. Het is spannend, inspirerend en het laat je lachen en verwonderen.
Het is een echte ‘Food for thought’ boek, met diepe wijsheden waarin het waarmaken van je eigen ‘legende’ centraal staat.
“In het begin van zijn jeugd weet iedereen wat zijn eigen legende is. Op die leeftijd is alles duidelijk, alles is mogelijk en niemand is bang om te dromen van alles wat hij zou willen doen in zijn leven. Maar met het verstrijken van de tijd steekt een geheimzinnige kracht de kop op, die probeert te bewijzen dat het onmogelijk is de eigen legende waar te maken.” 

Een boek waar je energie van krijgt en je inspireert om je dromen waar te maken.

De Alchemist is in verschillende vormen (onder andere als e-book, paperback, grote paperback) te bestellen bij:

Bookspot.nl

Droom-Durf-Doe-aanbieders-van-het-boek-De-Alchemist-van-Paulo-Coelho

Mooie quote van de scheurkalender 2020 van Omdenken.

Droom-Durf-Doe-aanbieders-van-het-boek-De-Alchemist-van-Paulo-Coelho

“Reizen is leven.” – Hans Christian Andersen

 

Missie

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!