Heb je moeite met kiezen? Dan ben je niet de enige. Kiezen vond ik altijd een ingewikkeld iets, of het nou van een menukaart is of dat het gaat om levens bepalende keuzes. Net zo moeilijk, al durf ik dat bijna niet te zeggen. Herkenbaar? Kiezen kan je gelukkig leren, echt waar. In dit blog neem ik je mee in hoe ik heb geleerd om makkelijker te kiezen, zelfs levens bepalende keuzes, zoals vertrekken naar het buitenland om maar wat te noemen of je grote liefde ten huwelijk vragen. I did it en hij zei JA!

Niet kiezen is óók kiezen
‘Weet je dat niet kiezen, óók kiezen is?’ zei iemand ooit tegen mij. Hè bah! ging het in mijn hoofd want het werd mij gelijk duidelijk. BAM in my face, niet kiezen was destijds mijn uiterste redmiddel wanneer ik het echt niet meer wist of de gevolgen niet kon overzien. Maar door ‘het’ lang genoeg te negeren en mijn keuze voor mij uit te schuiven, koos ik dus toch. En bedankt, nu werkt mijn struisvogelstrategie ook niet meer.

Met deze alinea’s start mijn blog ‘Kiezen kun je leren’ op Blogzinnig.nl. In het blog lees je wat ik in de loop van de jaren heb geleerd over het maken van kleine en grote keuzes en geef ik handvatten om het voor jou makkelijke te maken. Lees hier het hele blog: https://blogzinnig.nl/kiezen-kun-je-leren/

 

Wil je op de hoogte blijven?

Leuk! Meld je nu hier aan en wij houden je op de hoogte van onze verhalen en activiteiten.

1 Reactie

  1. Roy Schuuring

    Natuurlijk zei ik JA! Zo blij dat jij voor mij kiest en ik voor jou mag kiezen. Love you xxx

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!