Ik vertrek!

Kan dat wel? Zo maar vertrekken? Ik kijk alle beren aan op de weg. “Opzouten! Kssst wegwezen!” Ik blijf vriendelijk, je weet maar nooit, misschien hebben ze wel een punt. Het zaadje is gepland. Toch stuur ik ze weg. Met een zucht rollen de woorden over mijn lippen: “Ja, ik vertrek!

Grizzlies

“Ik vertrek” zeg ik meerdere keren in de week en vele keren op een dag. De woorden rollen vol overtuigingskracht over mijn lippen en dan weer giechelen de woorden vol ongeloof mijn mond uit, alsof ik weer even dat pubermeisje ben. De beren komen en gaan. Er zijn dagen dat de beren grizzlies worden… Groot, sterk en eng.

Ja, maar…

De kinderen dan? Wanneer ik vertrek, hoe kan ik er dan voor ze zijn? Wat zegt dat over mij als moeder?
Mijn carrière dan? Hoe ontwikkel ik mij verder in mijn vakgebied, in mijn netwerk?
En mijn inkomen? De hypotheek betalen? Familie en vrienden? Mijn vastigheid, mijn wortels. Wat als…? 

Frankenstein

Mijn Frankenstein-kantje bedenkt 10.000 redenen waarom vertrekken geen goed idee is. Frankenstein zorgt voor beren, voor schuldgevoel, voor angst, voor negativiteit. Frankenstein zorgt voor de statusquo, voor behoud, voor het veilige, voor ‘laat alles maar zoals het is’ en ‘doe maar gewoon, dan ben je al gek genoeg’. Frankenstein zorgt ervoor dat ik mijn kop niet boven het maaiveld uitsteek. Frankenstein zorgt voor schijnveiligheid. Want echt gelukkig maakt hij mij niet. “Even opzouten Frankenstein, ik beloof je mijn hersens te gebruiken…” zeg ik een stuk zekerder nu ik hem weer heb weten te identificeren.

Einstein

Vervolgens is het de beurt aan Einstein, ik nodig hem uit om met mij mee te kijken. “Einstein please, kijk met mij mee naar Frankenstein’s bezwaren.”
Daar waar Frankenstein beren ziet, ziet Einstein mogelijkheden, kansen en oplossingen. Nieuwe wegen, nieuwe uitdagingen vol avonturen. Eng? Echt niet. Spannend? Zeker wel!

Remmen of gassen?

Einstein is weliswaar wat chaotisch en warrig, maar o zo wijs en ingenieus. Heel wat beter gezelschap dan Frankenstein als je het mij vraagt. Waar Frankenstein op de rem trapt, geeft Einstein gas… Want:

‘If you always do what you always did, you will always get what you always got

Aldus Albert Einstein. Inmiddels is het zo een beetje mijn lijfspreuk geworden. Wanneer ik iets eng vind of ergens tegenop zie, dan spoor ik mijzelf aan en nodig ik mijzelf uit voor nieuw gedrag, want als ik doe wat ik deed, krijg ik wat ik kreeg… En laat ik nou net mijn leven anders willen inrichten. 

Voordat ik het weet ben ik een stuk wijzer, beter voorbereid en zeg ik vol overtuiging met roze knettersuikerachtige zin: “Ja, ik vertrek!” 

Jouw Einsteinbrein aanzetten? Zo doe je dat!

Zit jij ook wel eens te dubben over iets wat je graag zou willen doen en is jouw Frankensteinbrein ook lekker actief? Zet je Einsteinbrein aan!
Neem genoeg papier en een pen. Zet een timer op 5 minuten en schrijf vanuit jouw Frankensteinbrein alles op wat jou tegenhoudt. Blijf de volledige 5 minuten schrijven, juist wanneer je denkt dat je alles hebt opgeschreven blijken de diepste angsten op te poppen.
Zet de timer weer op 5 minuten en schrijf vanuit jouw Einsteinbrein waarom je juist wel datgene zou moeten doen waar je over zit te dubben. Waar zie jij de oplossingen, mogelijkheden, de kansen, de plussen? Blijf schrijven!  

Laat je mij weten of het gelukt is? 

En wil jij weten of mijn Einsteinbrein van mijn Frankensteinbrein wint?
Ga ik ook echt vertrekken? Stuur een mailtje naar katrin@droomdurfdoe.nl en ik houd je op de hoogte. 

Wil je op de hoogte blijven?

Leuk! Meld je nu hier aan en wij houden je op de hoogte van onze verhalen en activiteiten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!