I had a dream…

In 1995, op mijn 30e, ben ik zelfstandig ondernemer geworden. De belangrijkste reden daarvoor was mijn droom om op mijn 55ste te stoppen met werken. Als ik dan een goedlopend bedrijf zou hebben, dan zou ik dat tegen die tijd óf zelfstandig kunnen laten draaien en mijn eigen inkomen daar uit kunnen halen, óf kunnen verkopen. In het laatste geval verwachtte ik niet om multimiljonair te worden, maar wel om dan voldoende geld te hebben om ‘te gaan doen wat ik echt leuk vond’. Bijvoorbeeld de jeugd honkbalteams trainen en coachen, het veld en materiaal verzorgen, de kantine runnen. En op een bepaald moment naar het buitenland verhuizen. Heerlijke dromen.

 

Tsja, I had a dream….

Het liep allemaal anders. Vele jaren draaide het allemaal redelijk tot goed. Toen in 2008 de kredietcrisis uitbrak, leek het bedrijf daar geen last van te hebben. In 2009 draaiden we het beste jaar sinds de start en daarom in 2010 extra personeel aangenomen en het personeelsbestand verdubbeld om verder te groeien.
En toen was daar Prinsjesdag 2010. Er werd door de overheid een bezuinigingsronde van 18 miljard aangekondigd. Ruim 50% van mijn klanten waren overheidsinstellingen, en daar ging mijn omzet. Hoge kosten, weinig omzet en het werd al snel moeilijk om het bedrijf op de been te houden.

 

Leegte

Destijds 48 jaar en al 18 jaar zelfstandig ondernemer. Privé kwam ik na 29 jaar in – een liefdevolle – echtscheiding met de moeder van mijn kinderen. Privé en zakelijk moeilijke tijden. Uiteindelijk heb ik zelf in februari 2013 het faillissement aangevraagd. Een zware beslissing waar ik een jaar over gedaan heb. Het droomballonnetje werd doorgeprikt.

Alles kwam tegelijk: scheiding, huis verkopen, verhuizen en mijn bedrijf failliet laten verklaren.

Leegte. Burn-out. Doelloos. Het even allemaal niet meer weten.

 

De orkaan doorstaan

Het was een zware periode, zowel voor als na het faillissement. Het proces van loslaten van je bedrijf, en daarmee van de droom die ik had, was zwaar. Maar nu is mijn leven weer op de rails. Ik heb ‘de orkaan doorstaan’. Want dat was het wel, een orkaan aan druk, emoties, verdriet, proberen op de been te blijven. Een gevecht waarbij de orkaan constant aan je trekt en je energie dreigt weg te nemen.

 

Maar na regen komt zonneschijn

Diepe dalen om weer hoge pieken te bereiken. Deuren moeten sluiten om nieuwe deuren te openen. Enzovoorts. Clichés. Maar wel waar. Voor mij in ieder geval.
Samen met Katrín zijn er weer veel nieuwe dromen, waarbij we ons leven invullen op het ‘nu’. Uiteraard kijken we naar de toekomst, maar we leven vandaag en dat betekent dat wat we vandaag ook doen wat past bij onze dromen.

 

Een nieuwe droom

Momenteel zitten we middenin de corona perikelen. Misschien gaat het op dit moment met jouw bedrijf slecht, wellicht zo slecht dat een faillissement in de buurt lijkt. Dan zit jij nu middenin in de orkaan. Hoe ga jij die orkaan doorstaan….?

Laat mijn ervaringen je helpen, hoe jouw situatie er nú ook uitziet! Ik bied je de ruimte voor het uitspreken van je zorgen, het ondervinden van emotionele steun, het vinden van kracht én aanknopingspunten in jezelf om óf je bedrijf uit het dal te trekken, óf te komen tot de beslissing dat loslaten voor jou het beste is…. Welke kant het ook opgaat, ik help je graag.

Dat is één van mijn nieuwe dromen. Ondernemers helpen om de orkaan te doorstaan en als persoon op de been te blijven in deze moeilijke tijden.

 

Neem contact met mij op

Laat mijn ervaringen je helpen. Op de pagina ‘De orkaan doorstaan’ lees je meer. Twijfel niet, neem contact op en ga het gesprek aan.

Wil je op de hoogte blijven?

Leuk! Meld je nu hier aan en wij houden je op de hoogte van onze verhalen en activiteiten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!