Het start met dromen!

Er is een tijd geweest dat ik bang was voor (dag)dromen over mijn verlangens. Het gevoel dat ‘dromen over’ betekent dat je niet happy bent met de situatie waar je op dat moment in leeft, knaagde aan mij. Het voelde als oneerlijk, naar mezelf en naar mijn gezin om te dromen over dingen die er niet waren en die (waarschijnlijk) ook niet gerealiseerd zouden kunnen worden. Bereikbare dromen konden nog, maar onbereikbare dromen absoluut niet.

Ik drukte mijn eigen dromen weg

Als iemand uit mijn gezin over iets droomde, was ik daar bang voor want het gaf mij het gevoel die droom te moeten waarmaken voor haar of hem. Ik drukte mijn eigen dromen weg en ging niet echt in op de dromen van anderen. Alles uit een gevoel van zelfbescherming, alsof ik daarmee druk op mezelf probeerde te voorkomen.

Jezelf openstellen voor dromen

Gelukkig heb ik die gedachten los kunnen laten. Ik weet en ervaar nu dat het dromen over iets, en je ervoor openstellen dat die droom wel eens uit zou kunnen komen, er voor zorgt dat er dingen in beweging worden gezet. Bewust en onbewust maak je keuzes die je dichterbij het realiseren van je droom kunnen brengen.

Dichterbij je dromen komen geeft energie

Je praat over je dromen met anderen, en die komen bij je terug met tips, informatie of zelfs concrete stappen om je droom te realiseren. Dichterbij je droom komen betekent dat je je gelukkiger voelt, meer energie hebt en je het leven lichter en positiever tegemoet treedt. Wat het weer makkelijker maakt om je dromen te realiseren. Vicieuze cirkel misschien, zowel positief als negatief gezien?

Nu kan ik gelukkig wel dromen. En heb ik een aantal van die dromen kunnen realiseren.

Mijn droom

De stap die Katrín en ik hebben genomen om te verkennen of we ons leven in Azië kunnen opbouwen en locatieonafhankelijk kunnen werken, is daarvan de grootste. Dit is een droom die ik al heel lang had. Ik ben op mijn 32e zelfstandig ondernemer geworden met eigenlijk maar 1 doel: stoppen met werken op mijn 55e en dan naar het buitenland verhuizen. Door faillissement van het bedrijf zag ik die droom in duigen vallen. Dacht ik.

Maar in februari 2020, ik was toen nog net 55, zijn we naar Azië vertrokken en is de droom dus toch uitgekomen.

Biggelende tranen van geluk

Zelf had ik me dat nog niet eens gerealiseerd, maar toen Katrín een maand voor vertrek mij er op wees dat ik op mijn 55e stopte met ‘normaal’ werken en we naar Azië gingen om een volledig ander leven te gaan leiden, zag ik dat zij gelijk had, dat mijn droom bewaarheid werd. Zeker een kwartier lang biggelden tranen van geluk over mijn wangen. Best lastig trouwens als je aan het autorijden bent ;-p.

Het universum helpt waar het kan

Dus geef mij maar dromen. De dromen die ik tijdens mijn slaap heb, kan ik mij nooit herinneren. In mijn geval gaat het dus om dagdromen over van alles en nog wat. Fantaseren. Geen remmingen. Géén ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ gevoelens die de dromen temperen. Ik laat ze er zijn. Soms klein, soms veelomvattend. Ik zie wel wat er van gerealiseerd wordt, ze zijn het universum in geslingerd en dat universum helpt waar het kan.

Hoe werkt dit voor jou? Heb jij dromen en durf jij je daar voor open te stellen? Ben je een droom aan het verwezenlijken? We horen het graag!

Wil je op de hoogte blijven?

Leuk! Meld je nu hier aan en wij houden je op de hoogte van onze verhalen en activiteiten.

2 Reacties

 1. Michael

  Mooi verhaal Roy, recht uit het hart X

  Antwoord
  • Roy Schuuring

   Thx Mike! X

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!