Vandaag, 20 november 2020, is het ‘De dag van de ondernemer’. Op de website van ‘de dag van de ondernemer’ schrijft MKB-Nederland ‘…dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we het ondernemerschap vieren en ondernemers bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen.’

Helaas zijn er dit jaar ook weer ondernemers voor wie het zonnetje minder schijnt. Misschien vanwege Corona en de maatregelen die de overheid heeft moeten treffen. Of om heel andere redenen.

Ondernemers die hard hebben geknokt of nog hard aan het knokken zijn. Die hun bedrijf, waar ze vaak vele jaren op meerdere manieren in hebben geïnvesteerd, ten onder (hebben) zien gaan. Als het MKB-ers betreft dan staan deze bedrijven vaak heel dicht bij hen zelf. Een bedrijf waar de ondernemer financieel direct van afhankelijk is. Waar hij veelal veel tijd, geld en energie in heeft gestoken. Die een zeer belangrijk deel van zijn leven en zijn ‘zijn’ vormt. Waar bedrijf en persoon in elkaar overlopen.

Als het zonnetje dan niet meer schijnt en het bedrijf in zwaar weer komt, is het voor de ondernemer niet altijd makkelijk om zelf op de been te blijven en de orkaan te doorstaan. De druk is groot. Zowel op hem privé als via het bedrijf. En als de druk toeneemt wordt het steeds moeilijker om beslissingen te nemen. Om afstand te nemen. Het overzicht te behouden. Of überhaupt om beslissingen te nemen.  

Ik heb zelf in 2013 in deze situatie gezeten. Daarom wil ik ondernemers die nu de orkaan moeten doorstaan, helpen waar ik kan. Niet met strategische businessplannen, hands-on hulp in het bedrijf of met het verkrijgen van financiering. Maar met het op een rijtje zetten van wat de ondernemer eigenlijk zelf al weet. Een helder hoofd krijgen, waardoor het maken van vaak moeilijke of zelfs pijnlijke keuzes mogelijk wordt. En daarbij zelf op de been blijven.

Je kunt via LinkedIn of email roy@droomdurfdoe.nl contact met mij opnemen.

PS: overal waar over ‘hij’ wordt gesproken kan ook ‘zij’ worden gelezen.

 

 

Wil je op de hoogte blijven?

Leuk! Meld je nu hier aan en wij houden je op de hoogte van onze verhalen en activiteiten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!