Droom Durf Doe Blogs

Hieronder staan de blogs van Droom Durf Doe. Klik hier voor de blogs van ‘de juf die geen juf is’

Finisterre – Het einde van de wereld

Finisterre – Het einde van de wereld

Het is al heel wat jaren geleden dat ik voor het eerst in mijn uppie wegging. Wat vond ik het spannend om naar het voor mij onbekende Santiago de Compostella te gaan en ‘het einde van de wereld’ te ontdekken in Finisterre. Geen idee waarom ik nou juist daar terechtkwam, maar het moest zo zijn. En al was ik niet komen lopen, zoals de vele prachtige mensen die ik daar heb ontmoet, de reis was er niet minder om.

Lees meer
Kiezen kun je leren

Kiezen kun je leren

Heb je moeite met kiezen? Dan ben je niet de enige. Kiezen vond ik altijd een ingewikkeld iets, of het nou van een menukaart is of dat het gaat om levens bepalende keuzes. Net zo moeilijk, al durf ik dat bijna niet te zeggen. Herkenbaar? Kiezen kan je gelukkig leren, echt waar. In dit blog neem ik je mee in hoe ik heb geleerd om makkelijker te kiezen, zelfs levens bepalende keuzes, zoals vertrekken naar het buitenland om maar wat te noemen of je grote liefde ten huwelijk vragen. I did it en hij zei JA! Lees in dit blog praktische tips om je te helpen bij het maken van grote en kleine keuzes.

Lees meer
Dag van de ondernemer

Dag van de ondernemer

Vandaag, 20 november 2020, is het ‘De dag van de ondernemer’. Op de website van ‘de dag van de ondernemer’ schrijft MKB-Nederland ‘…dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van...

Lees meer
I had a dream….

I had a dream….

In 1995, op mijn 30e, ben ik zelfstandig ondernemer geworden. De belangrijkste reden daarvoor was mijn droom om op mijn 55ste te stoppen met werken. Om ‘te gaan doen wat ik echt leuk vond’. En op een bepaald moment naar het buitenland verhuizen. Heerlijk.
Tsja, I had a dream…. Het liep allemaal anders.

Lees meer
Als dromen moeten buigen

Als dromen moeten buigen

Als dromen moeten buigen “Denk jij wel eens aan teruggaan naar Nederland?” vraag ik aarzelend in de ochtend aan Roy. De vraag hangt al een aantal dagen in de lucht, maar het uitspreken was lastig. Bang voor het antwoord en de mogelijke gevolgen voor onze dromen. De...

Lees meer
Eerst nog een beetje doordromen en dan…

Eerst nog een beetje doordromen en dan…

“Daar waar leegte ruimte schept, ontstaan de mooiste dromen”. Startend met deze mooie woorden stelt Inge Zwerver zich voor op haar website. Haar verhaal sluit perfect aan bij de zienswijze van Droom Durf Doe. Het start met dromen, en vandaar uit ga je je dromen ook durven doen. Lees hier het verhaal van Inge.

Lees meer
Ik vertrek – Roy

Ik vertrek – Roy

Ik vertrek... langdurig naar het buitenland Op langdurignaarhetbuitenland.nl heb ik een blog geschreven over mijn proces voordat ik zover was om langdurig te vertrekken naar het buitenland. Zo'n stap zet je niet na 1 nachtje slapen. In mijn geval ging daar een proces...

Lees meer
Ik vertrek!

Ik vertrek!

Ik vertrek! Kan dat wel? Zo maar vertrekken? Ik kijk alle beren aan op de weg. “Opzouten! Kssst wegwezen!” Ik blijf vriendelijk, je weet maar nooit, misschien hebben ze wel een punt. Het zaadje is gepland. Toch stuur ik ze weg. Met een zucht rollen de woorden over...

Lees meer
De man van 6 miljoen dromen

De man van 6 miljoen dromen

Toen Arie Alders uit Breezand zich bij de heer Dick Bruna meldde met een verzoek – we hebben het over ergens rond 1988 – hoefde de heer Bruna niet lang na te denken over het antwoord. Arie, dromer, uitvinder, uitdenker en uitvoerder van vele plannen, was op het idee gekomen om op het strand palen met figuren van Dick Bruna te plaatsen. Om de x-honderd meter. Herkenningspunt voor kinderen. “Kijk, we zitten bij Nijntje.”

Lees meer
Het start met dromen!

Het start met dromen!

Droom, durf, doe. Je bent meestal eerst aan dromen, vervolgens durf je aan die droom te werken en uiteindelijk ‘doe je je droom’. In mijn geval echter kwam het ‘durven’ nog voor het dromen. Ik mocht van mezelf niet dromen. Ik durfde niet te dromen. Maar dat is nu anders. Dromen maakt gelukkig, dat was mijn belangrijkste les.

Lees meer
Missie

Droom Durf Doe stimuleert jou om de beweging in gang te zetten van dromen over, naar het dromen durven doen. Het gehoor geven aan jouw dromen, ook in minder goede tijden. Durf de piloot van jouw eigen leven te zijn!

Lees onze volledige missie hier.

Share This

Interessante pagina?

Deel de pagina dan via jouw sociale media. We zijn je dankbaar!